Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Alkohol zaznamuje slovenske ceste

alko-kljuci

Policija vsakodnevno poroča o številnih prometnih nesrečah, dogodkih in kršitvah na cestah. Na žalost je vsakodnevno zaznati tudi številne udeležence, ki vozijo pod vplivom alkohola.

Ne pozabimo: alkohol je še vedno najpogostejši spremljevalec najhujših prometnih nesreč. Čeravno nam številke ne povedo in ne sporočajo osebne tragedije, ki jo posledice puščajo za seboj, pa filma življenja in napačnih odločitev ne moremo zavrteti nazaj. Ne zatiskajte si oči, ne bodite pasivni opazovalci dogajanja, ne tolerirajte, kot da se nas in vas ne tiče, saj je v trenutku lahko prepozno … Neme številke skrivajo za seboj imena, priimke, osebne in družinske zgodbe.

Podprite nas, pridružite se našim naporom in skupaj poskrbimo, da bomo varni na slovenskih cestah.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.