Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Policisti obravnavali več pijanih kolesarjev

kolesar

Ljubljanski in celjski policisti so ta konec tedna obravnavali več nesreč kolesarjev. Nekateri so vozili z neprilagojeno hitrostjo, eden od kolesarjev v Ljubljani pa je prevozil rdečo luč in odvzel prednost vozniku osebnega vozila. Kar nekaj kolesarjev je vozilo pod vplivom alkohola.

PU Celje poroča o dveh kolesarskih nesrečah ta konec tedna. Na kolesarski stezi med Podgorjem in Slovenj Gradcem se je sinoči huje poškodoval 80-letni kolesar, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

V Pristavi pri Črni na Koroškem pa je sinoči padel kolesar, ki je vozil preblizu desnemu robu vozišča. Kolesar je vozil pijan (v krvi je imel dober promil in pol alkohola), pri padcu pa se je lažje poškodoval.

Včeraj okoli 10.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Prometna nesreča se je zgodila, ker kolesar ni upošteval znaka rdeče luči na kolesarski stezi in je odvzel prednost vozniku osebnega vozila. Kolesar se je pri tem huje poškodoval, z reševalnim vozilom pa so ga odpeljali v UKC Ljubljana. Njegovo življenje ni ogroženo, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

Nekaj pred 13. uro pa se je na Šolski ulici v naselju Ihan zgodila nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu robu padel in se lažje poškodoval. V postopku je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Okoli 21.30 pa je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti padel na Dunajski cesti v Ljubljani. Vozil je pod vplivom alkohola.

Tudi v petek so na Jurčkovi cesti v Ljubljani obravnavali kolesarja, ki je padel in se poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,78 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Vir. 

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.