Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči pri Starem trgu umrl 50-letni motorist

motorist

Novomeški policisti so bili ob 13.09 obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti pri Starem trgu ob Kolpi, med Špeharji in Radenci. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so opravili ogled. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 50-letni motorist peljal iz smeri Starega trga ob Kolpi proti Vinici, v ovinku izgubil oblast nad motorjem in trčil v levi del tovornega vozila. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. 

Ogleda sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo. 

50-letni motorist je letos tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na območju PU Novo mesto, so še zapisali policisti in vse motoriste pozvali k  odgovornemu in samozaščitnemu ravnanju v prometu. “Hitrost naj prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim. Ob spremembi smeri naj se prepričajo, da to lahko varno storijo in so jih drugi udeleženci v prometu opazili. Na motor naj sedejo spočiti, v ustreznem psihofizičnem stanju ter skušajo predvideti ravnanja drugih udeležencev v prometu. Ostale prometne udeležence pa opozarjamo na povečano število motoristov in kolesarjev na cesti, še posebej ob lepem vremenu,” so dodali.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.