Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči pri Starem trgu umrl 50-letni motorist

motorist

Novomeški policisti so bili ob 13.09 obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti pri Starem trgu ob Kolpi, med Špeharji in Radenci. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so opravili ogled. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 50-letni motorist peljal iz smeri Starega trga ob Kolpi proti Vinici, v ovinku izgubil oblast nad motorjem in trčil v levi del tovornega vozila. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. 

Ogleda sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo. 

50-letni motorist je letos tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na območju PU Novo mesto, so še zapisali policisti in vse motoriste pozvali k  odgovornemu in samozaščitnemu ravnanju v prometu. “Hitrost naj prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim. Ob spremembi smeri naj se prepričajo, da to lahko varno storijo in so jih drugi udeleženci v prometu opazili. Na motor naj sedejo spočiti, v ustreznem psihofizičnem stanju ter skušajo predvideti ravnanja drugih udeležencev v prometu. Ostale prometne udeležence pa opozarjamo na povečano število motoristov in kolesarjev na cesti, še posebej ob lepem vremenu,” so dodali.

Vir.