Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Zapeljal s ceste in končal v potoku: vozilo uničeno, voznik poškodovan

Policija

Gorenjski policisti so obravnavali prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na Polici pri Naklem sta trčila kolesarja, vzrok za nesrečo pa je bila nepravilna stran vožnje kolesarke, ki je utrpela lažje poškodbe. Huje pa je bilo pri Zgornji Sorici, kjer je voznik zapeljal s ceste in končal v potoku, vozilo pa je bilo uničeno.

V sredo, nekaj minut pred polnočjo, so škofjeloški policisti obravnavali nesrečo s sumom na hujše poškodbe na Zgornji Sorici v občini Železniki. Voznik je na ovinku zapeljal s ceste in po prevračanju obstal v potoku. Vozilo je bilo uničeno. Voznik je bil pred prihodom gasilcev že izven vozila, vseeno pa so mu gasilci PGD Škofja loka in reševalci NMP Škofja Loka nudili medicinsko pomoč. 

V sredo okrog 17.30 ure sta pri Naklem trčila dva kolesarja. Okoliščine kažejo na nepravilno stran vožnje kolesarke kot razlog za nesrečo in lažje poškodbe pri njej, so še sporočili s PU Kranj. 

Policisti Udeležence v prometu pozivajo k večji previdnosti, “ker stanje v prometu ni v redu,” so zapisali v poročilu za javnost. Čeprav so bile v zadnjem mesecu in pol ceste praktično  prazne, so policisti na Gorenjskem obravnavali zgolj nekaj manj prometnih nesreč kot v istem obdobju lani. Po podatki nekaj preko 430, lani okoli 510. Trije udeleženci so letos umrli, 21 se jih je huje poškodovalo, še 108 (lani 120) pa je bilo lažje poškodovanih. Iz 8,29 odstotkov na 13 odstotkov pa se je povečal delež povzročiteljev prometnih nesreč, ki so bili pod vplivom alkohola.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.