Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Zapeljal s ceste in končal v potoku: vozilo uničeno, voznik poškodovan

Policija

Gorenjski policisti so obravnavali prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na Polici pri Naklem sta trčila kolesarja, vzrok za nesrečo pa je bila nepravilna stran vožnje kolesarke, ki je utrpela lažje poškodbe. Huje pa je bilo pri Zgornji Sorici, kjer je voznik zapeljal s ceste in končal v potoku, vozilo pa je bilo uničeno.

V sredo, nekaj minut pred polnočjo, so škofjeloški policisti obravnavali nesrečo s sumom na hujše poškodbe na Zgornji Sorici v občini Železniki. Voznik je na ovinku zapeljal s ceste in po prevračanju obstal v potoku. Vozilo je bilo uničeno. Voznik je bil pred prihodom gasilcev že izven vozila, vseeno pa so mu gasilci PGD Škofja loka in reševalci NMP Škofja Loka nudili medicinsko pomoč. 

V sredo okrog 17.30 ure sta pri Naklem trčila dva kolesarja. Okoliščine kažejo na nepravilno stran vožnje kolesarke kot razlog za nesrečo in lažje poškodbe pri njej, so še sporočili s PU Kranj. 

Policisti Udeležence v prometu pozivajo k večji previdnosti, “ker stanje v prometu ni v redu,” so zapisali v poročilu za javnost. Čeprav so bile v zadnjem mesecu in pol ceste praktično  prazne, so policisti na Gorenjskem obravnavali zgolj nekaj manj prometnih nesreč kot v istem obdobju lani. Po podatki nekaj preko 430, lani okoli 510. Trije udeleženci so letos umrli, 21 se jih je huje poškodovalo, še 108 (lani 120) pa je bilo lažje poškodovanih. Iz 8,29 odstotkov na 13 odstotkov pa se je povečal delež povzročiteljev prometnih nesreč, ki so bili pod vplivom alkohola.

Vir.