Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V nesreči pri Slovenj Gradcu umrla 26-letnica

pn

Policisti so identificirali žrtev prometne nesreče na lokalni cesti iz smeri Rahtelovega vrha proti Slovenj Gradcu. Gre za 26-letno voznico, ki je po ugotovitvah policistov z neprilagojeno hitrostjo zapeljala v oster desni ovinek, zaneslo jo je zunaj vozišča in je trčila v drevo. Voznica je pri tem utrpela tako hude telesne poškodbe, da je umrla na kraju nesreče.

Kot smo poročali že včeraj, se je v sredo ob 15.45 na lokalni cesti Rahtelov vrh–Slovenj Gradec zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Policistom včeraj še ni uspelo identificirati žrtve, zdaj pa so z Generalne policijske uprave sporočili, da je v nesreči umrla 26-letnica.

Nesreča se je zgodila, ko se je 26-letna voznica osebnega avtomobila peljala po lokalni cesti zunaj naselja Gmajna iz smeri Rahtelovega vrha proti Slovenj Gradcu. Ko se je pripeljala v oster desni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala naravnost zunaj vozišča po pobočju in po približno 30 metrih čelno trčila v drevo. Vozilo je zagorelo. “Oseba v vozilu je umrla,” je povedala predstavnica za odnose z javnostmi PU Celje Milena Trbulin.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.