Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Povzročitelj včerajšnje nesreče vozil pijan

pijana voznja2

26-letnik je med vožnjo izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Uspelo mu je zapustiti vozilo, ki je zagorelo. Voznik je bil lažje poškodovan.

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili nekaj po 22. uri obveščeni o prometni nesreči v Dolenji Straži. Po opravljenem ogledu so ugotovili, da je 26-letni voznik vozil osebni avtomobil iz smeri Prečne proti Straži. Zaradi vožnje po levi strani vozišča je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. 

Po trčenju je voznik uspel zapustiti vozilo, ki je zagorelo. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligrama alkohola, so oskrbeli v novomeški bolnišnici. O kršitvah cestnoprometnih predpisov bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.