Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Divjal 157 km/h, ni želel ustaviti na znak policista ter ostal brez vozniškega dovoljenja

stop-road-road-sign-dangerous-intersection-royalty-free-thumbnail

Gorenjski prometni policisti so v ponedeljek zvečer na Orehku na omejitvi 90 kilometrov na uro obravnavali voznika, ki je vozil s hitrostjo 152 kilometrov na uro. Gre za občutno prekoračitev in izživljanje na cesti, so sporočili s PU Kranj. Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in ga izločili iz prometa. O hujšem prekršku bodo obveščali pristojno okrajno sodišče. Za prekršek je predpisana globa v znesku najmanj 1200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega  dovoljenja.

Motorista so “lovili” od Črnega Kala do Kozine

Voznik osebnega vozila je skozi naselje Koper vozil s hitrostjo 104 kilometre na uro, zato so mu policisti napisali plačilni nalog z globo 1000 evrov in devet kazenskih točk. 

Policisti so izvajali meritve hitrosti tudi na regionalni cesti med Koprom in Kozino. Voznik motornega kolesa Yamaha R1 je po omenjeni cesti vozil s hitrostjo 157 kilometrov na uro, kljub omejitvi 90 kilometrov na uro. Poskušali so ga ustaviti na Črnem Kalu, vendar ni ustavil na znak policista, ampak je odpeljal proti Kozini. Policist motorist je s službenim motornim kolesom zapeljal za njim in ga v Kozini tudi ustavil. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa napisali obdolžilni predlog zaradi hitrosti in ker ni ustavil na znak policista. Globa za oba prekrška znaša 1700 evrov in 23 kazenskih točk, so še sporočili s PU Koper. 

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.