Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Divjal 157 km/h, ni želel ustaviti na znak policista ter ostal brez vozniškega dovoljenja

stop-road-road-sign-dangerous-intersection-royalty-free-thumbnail

Gorenjski prometni policisti so v ponedeljek zvečer na Orehku na omejitvi 90 kilometrov na uro obravnavali voznika, ki je vozil s hitrostjo 152 kilometrov na uro. Gre za občutno prekoračitev in izživljanje na cesti, so sporočili s PU Kranj. Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in ga izločili iz prometa. O hujšem prekršku bodo obveščali pristojno okrajno sodišče. Za prekršek je predpisana globa v znesku najmanj 1200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega  dovoljenja.

Motorista so “lovili” od Črnega Kala do Kozine

Voznik osebnega vozila je skozi naselje Koper vozil s hitrostjo 104 kilometre na uro, zato so mu policisti napisali plačilni nalog z globo 1000 evrov in devet kazenskih točk. 

Policisti so izvajali meritve hitrosti tudi na regionalni cesti med Koprom in Kozino. Voznik motornega kolesa Yamaha R1 je po omenjeni cesti vozil s hitrostjo 157 kilometrov na uro, kljub omejitvi 90 kilometrov na uro. Poskušali so ga ustaviti na Črnem Kalu, vendar ni ustavil na znak policista, ampak je odpeljal proti Kozini. Policist motorist je s službenim motornim kolesom zapeljal za njim in ga v Kozini tudi ustavil. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa napisali obdolžilni predlog zaradi hitrosti in ker ni ustavil na znak policista. Globa za oba prekrška znaša 1700 evrov in 23 kazenskih točk, so še sporočili s PU Koper. 

Vir.