V prometni nesreči pri Rakeku umrl 35-letni kolesar

Zakaj nismo kos vožnji pod vplivom alkohola?
April 23, 2020
Celjski policisti ujeli prehitre voznike: 95 km/h skozi naselje, 213 km/h po avtocesti
April 26, 2020

Med Lohačo in Poljšakovo kočo pri vasi Strmca nad Planino pri Rakeku se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 35-letni kolesar iz Postojne. Kolesar je po prvih ugotovitvah policije na gozdni cesti v nepreglednem ovinku zapeljal levo in trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno pripeljala 49-letna voznica.

Zaradi hudih poškodb je kolesar umrl na kraju nesreče. Trčenje kolesarja in avtomobila se je zgodilo nekaj pred 13. uro. Poleg policistov Prometne policije Koper so na kraj nesreče prišli tudi reševalci nujne medicinske pomoči Postojna in Logatec, ki so ponesrečeni osebi nudili pomoč, a neuspešno.

O prometni nesreči so obvestili tudi pristojno državno tožilstvo in preiskovalnega sodnika. Policija še preiskuje vzroke tragične prometne nesreče.

Kolesar na Gorenjskem izgubil nadzor in se zaletel v drevo

Nekaj po 14. uri je na Mežakli, v občini Gorje, kolesar izgubil oblast nad kolesom, se najprej zaletel v drevo ter nato zletel okoli 10 metrov pod cesto. Reševalci GRS Radovljica so poškodovanega kolesarja na kraju oskrbeli, prenesli do terenskega vozila ter ga prepeljali v dolino, kjer so ga predali reševalcem NMP Bled, ki so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Vir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *