Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči pri Rakeku umrl 35-letni kolesar

road-accident-29382

Med Lohačo in Poljšakovo kočo pri vasi Strmca nad Planino pri Rakeku se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 35-letni kolesar iz Postojne. Kolesar je po prvih ugotovitvah policije na gozdni cesti v nepreglednem ovinku zapeljal levo in trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno pripeljala 49-letna voznica.

Zaradi hudih poškodb je kolesar umrl na kraju nesreče. Trčenje kolesarja in avtomobila se je zgodilo nekaj pred 13. uro. Poleg policistov Prometne policije Koper so na kraj nesreče prišli tudi reševalci nujne medicinske pomoči Postojna in Logatec, ki so ponesrečeni osebi nudili pomoč, a neuspešno.

O prometni nesreči so obvestili tudi pristojno državno tožilstvo in preiskovalnega sodnika. Policija še preiskuje vzroke tragične prometne nesreče.

Kolesar na Gorenjskem izgubil nadzor in se zaletel v drevo

Nekaj po 14. uri je na Mežakli, v občini Gorje, kolesar izgubil oblast nad kolesom, se najprej zaletel v drevo ter nato zletel okoli 10 metrov pod cesto. Reševalci GRS Radovljica so poškodovanega kolesarja na kraju oskrbeli, prenesli do terenskega vozila ter ga prepeljali v dolino, kjer so ga predali reševalcem NMP Bled, ki so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.