Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Celjski policisti ujeli prehitre voznike: 95 km/h skozi naselje, 213 km/h po avtocesti

stop-road-road-sign-dangerous-intersection-royalty-free-thumbnail

Celjski policisti so med izvajanjem poostrenega nadzora cestnega prometa odkrili več hudih prekrškarjev. Enemu vozniku so v naselju izmerili hitrost 95 km/h, drugi je zunaj naselja, na območju, kjer so se lani zgodile tri smrtne prometne nesreče, vozil 133 km/h. Voznik na avtocesti iz Ljubljane proti Mariboru je vozil 213 km/h, voznik v obratni smeri pa 204 km/h. Slednjima so izrekli 1.200 evrov globe in devet kazenskih točk.

Celjski policisti so v petek popoldne na območju celotne Policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarki na neprilagojeni hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitvah voznikov enoslednih vozil, spoštovanju aktualnega odloka in drugih kršitvah. 

Opravili so 54 preizkusov alkoholiziranosti. Dva voznika sta vozila pod vplivom alkohola, dva pod vplivom prepovedanih drog. Ustavili so 61 voznikov enoslednih vozil. Pri 21 so zaznali kršitve in ukrepali zoper njih. V 48 primerih so ukrepali zoper voznike, ki so prekoračili dovoljeno hitrost vožnje. 

V Dolah, na območju Policijske postaje Šentjur, so vozniku v naselju izmerili hitrost 95 km/h. 

Zunaj naselja Kostrivnica, prav tako na območju Policijske postaje Šentjur, so na odseku, kjer so se lani zgodile tri smrtne prometne nesreče, obravnavali voznika, ki je vozil 133 km/h. 

Že v petek dopoldne so med rednim nadzorom cestnega prometa na avtocesti zunaj naselja Dramlje izmerili hitrost voznika osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Mariboru s hitrostjo 213 kilometrov na uro. Za kršitev so mu izdali plačilni nalog z globo 1.200 evrov in izrekli stransko sankcijo devetih kazenskih točk. 

V večernih urah so na avtocesti obravnavali še dva voznika, ki sta vozila skrajno neodgovorno. Zunaj naselja   Arja vas, na relaciji Ljubljana–Maribor, je voznik vozil 204 km/h. Izrekli so mu 1.200 evrov globe in devet kazenskih točk. 

Zunaj naselja Šentrupert, na relaciji Ljubljana–Maribor, pa so na avtocesti vozniku izmerili hitrost 190 km/h. Doletela ga je globa v višini 250 evrov in tri kazenske točke, so sporočili s PU Celje.

Napovedali so, da bodo tudi v naslednjih dneh na območju celotne Policijske uprave Celje izvajali poostrene nadzore cestnega prometa in dosledno ukrepali zoper kršitelje.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.