Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Mladi voznik po pomurski avtocesti s skoraj 180 kilometri na uro

omejitev hitrosti

Mariborski policisti so danes nekaj po 6. uri na pomurski avtocesti izmerili hitrost 20-letnemu državljanu BiH z začasnim prebivališčem v Sloveniji, ki je vozil osebni avtomobil. Ugotovili so, da je močno prekoračil dovoljeno hitrost, saj je vozil skoraj 180 kilometrov na uro.

Mariborski policisti so danes nekaj po 6. uri na pomurski avtocesti izmerili hitrost 20-letnemu državljanu BiH z začasnim prebivališčem v Sloveniji, ki je vozil osebni avtomobil. Ugotovili so, da je močno prekoračil dovoljeno hitrost, saj je vozil skoraj 180 kilometrov na uro. Policisti so mu merili hitrost v dolžini nekaj več kot kilometer, na tej relaciji pa je vozil s povprečno hitrostjo 177 kilometrov na uro, čeprav je hitrost na tem odseku avtoceste omejena na 110 kilometrov na uro, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Za prekršek je predpisana sankcija 1200 evrov globe in devet kazenskih točk. Ker pa gre za mladega voznika, bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Tudi sicer policisti v teh dneh opažajo številne primere predrzne vožnje. V ponedeljek so med merjenjem z laserskim merilnikom hitrosti v Skorbi pri Ptuju izmerili, da je 55-letni voznik osebnega avtomobila na odseku ceste, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 91 kilometrov na uro. Na znak policistke ni ustavil, ampak sta ga policista uspela ustaviti šele v Hajdošah. Preizkus z elektronskim alkotestom je pokazal, da je imel v organizmu 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, prav tako bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

V Slivnici pri Mariboru so ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, a je odločno zavrnil preizkus z elektronskim alkotestom. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zvečer so v Bezeni pri Rušah ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila, ker je na cesti v naselju prekoračil omejeno hitrost za 13 kilometrov na uro. V postopku so policisti ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli.

Na Partizanski cesti v Mariboru pa so v ponedeljek ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Nekaj ur kasneje so na podoben primer naleteli v Radizelu, kjer so ustavili 70-letnega voznika brez vozniškega dovoljenja.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.