Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V nesreči pri Ribnici umrl 50-letni, v Izoli pa 39-letni motorist

motorist2

50-letni motorist je v naselju Žlebič zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na bankino in po travnati nabrežini, kjer je s stopalko trčil v betonski jašek in padel. Utrpel je tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. V tragični nesreči pri Izoli pa je umrl 39-letni motorist. Tragična nesreča, v kateri je umrl 39-letni motorist, pa se je zgodila tudi na lokalni cesti med Poljem in bolnišnico Izola.

V nedeljo ob 17.42 se je v naselju Žlebič v Občini Ribnica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 

Kot je zapisano na spletnih straneh Policije, je 50-letni voznik kolesa z motorjem med vožnjo skozi naselje Žlebič zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na bankino in po travnati nabrežini, kjer je s stopalko trčil v betonski jašek in padel. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. 

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so posredovali gasilci PGD Ribnica, ki so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Kočevje. Gasilci so tudi zavarovali kraj pristanka helikopterja Slovenske vojske, a 50-letniku ni bilo več pomoči.

Pri Izoli umrl 39-letni motorist 

V nedeljo ob 14.48 pa so bili koprski policisti obveščeni o hujši prometni nesreči pri Izoli. Na kraju dogodka so ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila iz Ankarana peljal od krožišča pri bolnici proti Izoli. V desnem nepreglednem ovinku je z vozilom pričel zavijati levo preko polne neprekinjene sredinske črte na makadamsko pot. V tem trenutku je iz Izole pripeljal 39-letni voznik motornega kolesa iz Kopra. Ko je opazil osebni avto, je zavrl, pri tem pa padel na levi bok in po drsenju po vozišču trčil v prednjo stran avtomobila.  

Motorist se je huje poškodoval. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je umrl. 

Vozniku osebnega avtomobila so odredili preizkus alkoholiziranosti po izdihanemu zraku z elektronskim alkotestom, ki je pokazal 0.00mg/l, hitri test na mamila pa je bil pozitiven na več vrst prepovedanih substanc. Odredili so mu še strokovni pregled. Sledi kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje, so sporočili s PU Koper.

Letos sta na območju PU Koper v prometnih nesrečah umrli dve osebi, lani v enakem obdobju prav tako dve.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.