Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vožnja na pokrovu motorja avtomobila se je končala s smrtjo 24-letnega Mariborčana

index

25-letna Mariborčanka je ponoči na pokrovu motorja avtomobila prevažala 24-letnega Mariborčana in 22-letno Mariborčanko ter trčila v vrtno ograjo. Oba sta padla na cesto, 24-letnik je pozneje zaradi poškodb umrl.

Po navedbah mariborskih policistov sta se 24-letnik in 22-letnica, ki sta se prevažala na pokrovu motorja osebnega vozila, z rokami držala za streho vozila, obrnjena k voznici
Okoli pol enih ponoči je voznica pripeljala v iztek blagega desnega ovinka in zapeljala v levo čez nasprotni pas in trčila v vrtno ograjo.

Po trčenju sta oba potnika padla s pokrova motorja na vozišče, kjer sta obležala hudo poškodovana. Prepeljali so ju v UKC Maribor, kjer pa je 24-letnik pozneje umrl.

Povzročiteljica prometne nesreče je, kot pojasnjujejo na PU-ju Maribor, voznica začetnica. “Čeprav med vožnjo v organizmu ne bi smela imeti alkohola, je elektronski indikator pokazal, da je imela v organizmu 0,51 mg/l alkohola. Policisti so ji odredili strokovni pregled. V prometni nesreči se ni telesno poškodovala,” so pojasnili in dodali, da bodo voznico kazensko ovadili.

Napad na reševalce

Po nesreči je prišlo tudi do napada na reševalce. Med nudenjem pomoči poškodovanima sta na kraj nesreče prišla dva 22-letnika, ki sta začela ovirati delo reševalcev in gasilcev s tem, da sta jih med nudenjem pomoči odrivala stran od poškodovanih. Ko so na kraj prišli policisti, je eden od njiju z brcami napadel še enega od policistov in ga ob tem lažje poškodoval.

Policist ga je obvladal, vklenil in pridržal. Drugi kršitelj se je ob tem za nekaj trenutkov pomiril, nato pa kršitev spet nadaljeval, zato so policisti do streznitve pridržali še njega. Policisti so ugotovili, da so se vse opisane osebe pred prometno nesrečo nedovoljeno družile v bližini,” so incident opisali na PU-ju Maribor.

Ker so s tem kršili odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah, bodo policisti zoper vse, razen za pokojnega, zdravstvenemu inšpektoratu podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Vir.


TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.