Naključni mimoidoči pogumno rešili moškega iz potapljajočega se vozila

Dve nesreči na istem odseku za več ur zaprli avtocesto
April 10, 2020
Vožnja na pokrovu motorja avtomobila se je končala s smrtjo 24-letnega Mariborčana
April 13, 2020

Voznik, ki je, domnevno pijan, pristal v reki Pesnici, se lahko zahvali trem občanom, ki so ga rešili gotove smrti, so sporočili s PU Maribor. Kot opozarjajo, ”je dogodek opomin, da alkohol res ubija. Le izjemoma ne, če ti (še lahko) pomagajo tako srčni ljudje, kot so temu vozniku.”

Včeraj ob 16.41 uri so mariborski policisti prejeli obvestilo, da je vinjeni voznik osebnega avtomobila v Kozjaku nad Pesnico zapeljal v reko Pesnico in se prevrnil na streho. Celo vozilo je bilo v vodi, iz nje so gledala samo še kolesa, so sporočili s PU Maribor.  

Voznika so uspeli rešiti

Pogumna moška, ki sta prva pripeljala mimo, sta voznika rešila iz vozila in ga pričela oživljati. Pridružila se jima je še mimovozeča gospa. Vsem skupaj je z oživljanjem uspelo, voznika so z uporabo ALU folije ogreli, nato pa so ga reševalci prepeljali v UKC Maribor. Njegove poškodbe so opredeljene kot lahke. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu policisti odredili strokovni pregled. Analiza krvi in urina bo znana šele v prihodnjih dneh. Vzroka za prometno nesrečo sta neprilagojena hitrost in nepravilna stran vožnje.

‘Alkohol res ubija’

Kot izpostavljajo na PU Maribor, so opisani trije pogumni vozniki s svojim prisebnim in nesebičnim ravnanjem ponesrečenega voznika rešili zagotove smrti.  Za to jim bo lahko večno hvaležen. Čeprav alkohol v njegovem organizmu še ni dokazan, pa vse kaže na to, da ga je bilo očitno preveč. Morda bo ta dogodek vozniku, pa tudi drugim, dovolj velik opomin, da ne bodo več sedli alkoholizirani za volan. Alkohol res ubija. Le izjemoma ne, če ti (še lahko) pomagajo tako srčni ljudje, kot so temu vozniku, je še dodal predstavnik za odnose z javnostjo PU Maribor.

Vir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *