Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Test ukrajinskega voznika tovornjaka pokazal kar 2,6 promila alkohola v krvi

index

Policisti so 41-letnega ukrajinskega voznika tovornega vozila s priklopnikom po klicu občana o njegovi nezanesljivi vožnji ustavili na počivališču Lopata. Voznik je imel v krvi kar 2,6 promila alkohola.

Celjski policisti so bili včeraj okoli 21. ure obveščeni, da v bližini Vranskega v smeri proti Celju nezanesljivo vozi voznik tovornega vozila s priklopnikom.

41-letnemu ukrajinskemu vozniku so test alkoholiziranosti izvedli na avtocestnem počivališču Lopata. Voznik je imel v krvi 2,6 promila alkohola.

Voznika so pridržali in ga danes privedli na sodišče. Sodnica mu je izrekla globo v višini 1200 evrov in prepoved vožnje na območju Slovenije.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.