Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči umrl 46-letni kolesar

Roadsign-Cycle-route

V prometni nesreči zunaj naselja Predoslje v Mestni občini Kranj je umrl 46-letni kolesar. Sicer so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 46 prometnih nesreč in 175 kršitev javnega reda in miru.

V soboto ob 14.20 se je zunaj naselja Predoslje v Mestni občini Kranj zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 46-letni kolesar, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko se je 47-letni voznik tovornega vozila vključeval na makadamsko javno pot v času, ko se je mimo, iz smeri Spodnje Bele proti Predosljam, pripeljal 46-letni kolesar in trčil vanj. Kolesarja so zaradi hudih telesnih poškodb z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je ob 19.20 umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 46 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, šest nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 130-krat posredovali na javnih krajih in 45-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so štiri kršitelje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli sedem vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 12 tatvin, 12 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, po tri grožnje in povzročitve telesnih poškodb ter dve preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanji uradni osebi.

Vir.