Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Na primorski avtocesti se je prevrnilo vozilo s 30 glavami živine

car_accident

Na avtocesti med izvozom Razdrto in razcepom Nanos je prevrnjeno tovorno vozilo, ki je peljalo živino, prebilo zaščitno ograjo. Avtocesta je zaradi transporta živali dlje časa zaprta.

Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, je ob 1.30 na avtocesti med izvozom Razdrto in razcepom Nanos, občina Postojna, prevrnjeno tovorno vozilo prebilo ograjo. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, sanirali cestišče ter s tehničnim posegom rešili dve osebi in ju predali NMP Postojna.

Ti so ju prepeljali v UKC Ljubljana, po informacijah PU Koper gre za lažje poškodbe. Kot so pojasnili na PU Koper, je vozilo prevažalo trideset glav živine. Na kraj je prišel tudi VURS. Prevoz živali s kraja je v teku. 

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.