Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Zaradi neprilagojene hitrosti v bankino, prometni znak, hidrant in na streho

stop-road-road-sign-dangerous-intersection-royalty-free-thumbnail

V Podlubniku je voznik zaradi neprilagojene hitrosti z osebnim avtomobilom najprej trčil v bankino, prometni znak in hidrant, nato pa se je prevrnil na streho. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa je bil negativen. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek.

Škofjeloški policisti so včeraj popoldne v Podlubniku obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je prevrnil osebni avtomobil.

Kot je sporočil predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Kranj Bojan Kos, je voznik zaradi neprilagojene hitrosti najprej trčil v bankino, prometni znak in hidrant, nato pa se prevrnil na streho.

“Vozilo je nevozno. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen,” je razložil Kos in dodal, da proti vozniku poteka prekrškovni postopek.

Gorenjski policisti ob tem vse udeležence v prometu pozivajo k upoštevanju prometnih pravil, vozniki pa naj več pozornosti namenijo prilagojeni hitrosti, varnostni razdalji in pravilni vožnji. “Bodite pripeti in med vožnjo ne uporabljajte telefona,” še dodajajo.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.