Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vozil brez čelade in se hudo poškodoval

car_accident

64-letni moški je zaradi neprilagojene vožnje z mopedom izgubil oblast nad vozilom, padel na desni bok in se pri tem hudo poškodoval. Med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, prav tako pa je vozil neregistrirano vozilo.

Policisti PU Maribor so bili včeraj popoldan obveščeni o nesreči 64-letnega voznika mopeda. Ta je z neregistriranim vozilom v križišču v Gočovi zavijal desno, zaradi neprilagojene hitrosti in načina vožnje pa je izgubil oblast nad vozilom. Padel je na desni bok in se ob tem hudo telesno poškodoval. 

Med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, so sporočili policisti, ki mu bodo za vse opisane prekrške izdali odločbo v t. i. hitrem postopku o prekršku. 

Moškega so sicer z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kako hude so njegove poškodbe, pa ni znano.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.