Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometnih nesrečah pri Novem mestu in Črnomlju umrli dve osebi

car_accident

Novomeški policisti so v zgolj dveh urah obravnavali dve tragični prometni nesreči, v katerih sta umrli dve osebi. Na območju Novega mesta je v prometni nesreči umrl 46-letni voznik tovornega vozila, na cesti med Črnomljem in Ručetno vasjo pa je v prometni nesreči umrl 36-letni voznik avtomobila.

Okrog 11.30 se je na območju Novega mesta, na cesti med Sotesko in Dvorom, zgodila prometna nesreča z udeležbo manjšega tovornega vozila in osebnega avtomobila.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih novomeških policistov je 46-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Dvora proti Soteski, zapeljal na levo smerno vozišče in čelno trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 72-letni voznik. 46-letni voznik se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju. Poškodovanega 72-letnega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Vse okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Okrog pol druge ure popoldne pa se je huda nesreča zgodila še na cesti med Črnomljem in Ručetno vasjo, pri kraju Lokve. Po prvih ugotovitvah je 36-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Črnomlja proti Ručetni vasi in pri kraju Lokve nenadoma zapeljal na levo smerno vozišče. Trčil je v terensko vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 35-letni voznik. Po silovitem trčenju je 36-letnega voznika vrglo iz vozila, zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Poškodovanega 35-letnega voznika in otroka, ki je bil potnik v njegovem vozilu, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Tudi okoliščine te nesreče policisti še preiskujejo.

Vir.