Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Preverjeno: Zakaj se pijanim voznikom ni treba bati odvzema vozniškega dovoljenja?

24ur-pijan-vrnitevvozn-dov.

Približno 80 odstotkov vseh voznikov, ki jih dobijo za volanom tako pijanih, da bi jim morali odvzeti vozniški izpit, ima najkasneje po treh tednih spet vozniško dovoljenje, svarijo na Agenciji za varnost v prometu.

Novela zakona, ki omogoča sodnikom, da lahko v posebnih primerih in pod posebnimi pogoji začasno odložijo odvzem vozniškega izpita, je očitno postala bolj pravilo kot pa izjema. Pri tistih, ki povzročijo hudo prometno nesrečo, pa prekrškovnega postopka za odvzem izpita običajno sploh ne sprožijo, saj jih obravnavajo po kazenskem zakoniku, pa še v tem primeru v več kot polovici primerov dobijo zgolj blage kazni.

Vir – VIDEO.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.