Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pijani voznik na prehodu zbil 55-letno peško, ki je na kraju umrla

index

V torek ob 19.05 se je na Jurčkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 55-letna peška, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Prometna nesreča se je zgodila, ko je 28-letni voznik osebnega avtomobila trčil v 55-letno peško, ki je prečkala cesto na prehodu za pešce. V trčenju je bila peška tako hudo telesno poškodovana, da je na kraju nesreče umrla.

Voznik je bil preizkušen z alkotestom, rezultat je pokazal 0,43 mg/l alkohola v izdihanem zraku. “Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Zaradi obravnave prometne nesreče je bila Jurčkova cesta v Ljubljani zaprta do 24. ure,” so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Alkohol ubija, največkrat nedolžne!

Ljubljanski policisti ob poročilu nesreče ponovno opozarjajo, kako smrtonosno je, če se nekdo pijan usede za volan:“Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival ali uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.”

Trčil v pešca in pobegnil

Iz Policijske uprave Murska Sobota pa so sporočili, da se je včeraj okrog 20.15 na ulici Štefana Kovača v Murski Soboti zgodila prometna nesreča. “Zaenkrat neznani voznik osebnega avtomobila je na prehodu za pešce trčil v pešca in s kraja odpeljal. Pešec je v nesreči utrpel telesne poškodbe,” je sporočil Robert Kreft iz PU Murska Sobota.

Pomurski policisti pozivajo vse, ki imajo informacije o prometni nesreči, da to sporočijo na številko 113 ali na najbližjo policijsko postajo.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.