Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V trčenju vlaka in osebnega vozila umrla voznica

ryanlerch-train-roadsign

V naselju Boreci sta trčila vlak in osebni avtomobil. 49-letna voznica je na kraju dogodka podlegla hudim poškodbam. Pokojna je postala prva letošnja smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

Malo po 10. uri dopoldan so bili pomurski policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v naselju Boreci (Križevci pri Ljutomeru). Trčila sta vlak in osebni avtomobil.

Z ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je 49-letna voznica vozila osebni avtomobil iz smeri naselja Logarovci v smeri glavne ceste skozi naselje Boreci. Na nezavarovani železniški prehodu – označen je z Andrejevim križem – je brez ustavljanja zapeljala v trenutku, ko je iz smeri Ljutomera v smeri Gornje Radgone pripeljal tovorni vlak, sporočajo s PU Murska Sobota.

Vlak je trčil v desni bočni del avtomobila in ga potiskal še 200 metrov pred sabo. 

Voznica med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom. Ostala je ukleščena v avtomobilu, iz katerega so jo rešili gasilci. Kljub oživljanju s strani delavcev NMP ZD Ljutomer, je podlegla poškodbam na kraju nesreče. Zdravnik je na kraju potrdil smrt in odredil sanitarno obdukcijo. 

Pokojna je postala prva letošnja smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

Vir.