Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V trčenju vlaka in osebnega vozila umrla voznica

ryanlerch-train-roadsign

V naselju Boreci sta trčila vlak in osebni avtomobil. 49-letna voznica je na kraju dogodka podlegla hudim poškodbam. Pokojna je postala prva letošnja smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

Malo po 10. uri dopoldan so bili pomurski policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v naselju Boreci (Križevci pri Ljutomeru). Trčila sta vlak in osebni avtomobil.

Z ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je 49-letna voznica vozila osebni avtomobil iz smeri naselja Logarovci v smeri glavne ceste skozi naselje Boreci. Na nezavarovani železniški prehodu – označen je z Andrejevim križem – je brez ustavljanja zapeljala v trenutku, ko je iz smeri Ljutomera v smeri Gornje Radgone pripeljal tovorni vlak, sporočajo s PU Murska Sobota.

Vlak je trčil v desni bočni del avtomobila in ga potiskal še 200 metrov pred sabo. 

Voznica med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom. Ostala je ukleščena v avtomobilu, iz katerega so jo rešili gasilci. Kljub oživljanju s strani delavcev NMP ZD Ljutomer, je podlegla poškodbam na kraju nesreče. Zdravnik je na kraju potrdil smrt in odredil sanitarno obdukcijo. 

Pokojna je postala prva letošnja smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.