Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

58-letnik zaradi neprilagojene hitrosti pristal v jezeru ob avtocesti in umrl

car_accident

Na primorski avtocesti je v smeri proti Kopru za predorom Kastelec 58-letni voznik iz Ljubljane izgubil oblast nad vozilom in večkrat trčil ob zaščitno ograjo avtoceste, nato pa se je pred viaduktom Črni Kal vozilo prevrnilo v manjše obcestno jezero. Moški je umrl na kraju nesreče.

Kot so sporočili s PU Koper, je 58-letni voznik iz Ljubljane vozil po avtocesti proti Kopru. Zaradi neprilagojene hitrosti je za predorom Kastelec izgubil oblast nad svojim vozilom Fiat Punto, pri čemer je večkrat trčil ob zaščitno ograjo avtoceste, nato pa se je pri izogibališču pred viaduktom Črni Kal vozilo prevrnilo v manjše obcestno jezero.

Kljub hitri intervenciji, tako policistov kot tudi gasilcev, moškemu na kraju niso mogli več pomagati. Zdravnik je na kraju odredil sanitarno obdukcijo.

Policisti PP Koper okoliščine nesreče še preiskujejo, primorska avtocesta, ki je bila zaprta med priključkoma Kastelec in Črni Kal proti Kopru, pa je spet odprta.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.