Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V trčenju osebnega in tovornega vozila umrl voznik avtomobila

car_accident

V trčenju osebnega in tovornega vozila za prevoz perutnine, ki se je zgodilo na cesti Slovenska Bistrica–Ptuj, pri Cirkovcah, je umrl voznik osebnega avtomobila.

Ob 7.45 uri je bila policija obveščena o hujši prometni nesreči, ki se je zgodila na glavni cesti med Kidričevim in Slovensko Bistrico, izven naselja Cirkovce. V nesreči sta čelno trčil voznik osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila za prevoz perutnine, sporočajo s PU Maribor. Obe vozili sta po trčenju zapeljali z vozišča. 

Gasilci so morali voznika osebnega vozila s tehničnim posegom rešiti iz vozila. Reševalci in zdravnica so mu na kraju dogodka nudili zdravstveno pomoč, vendar je voznik ob 9.18 umrl na kraju nesreče. 

Na kraju je tudi večje število poginulih in ranjenih piščancev. Na samem tovornem vozilu, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči, jih je bilo okoli 3000. O tem je policija obvestila pristojne službe.

Policisti še opravljajo ogled kraja prometne nesreče. Cesta Slovenska Bistrica–Ptuj, pri Cirkovcah, za zdaj ostaja zaprta. 

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.