Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vizija NIČ v mestih do leta 2030

87202650_2623234987732320_3382022948708679680_o

V sklopu Tretje globalne ministrske konference o varni mobilnosti, je Evropsko združenje žrtev prometnih nesreč FEVR organiziralo uvodni dogodek s tematiko “Vizija NIČ v mestih do leta 2030” (“#0by30 in cities”). Spregovorili so mnogi pomembni gostje: Jean Todt, posebni odposlanec ZN za varnost v cestnem prometu, Matthew Baldwin, Evropska komisija – DG Move, Zoleka Mandela, aktivistka za varnost v cestnem prometu in žalujoča mati, ki je v prometni nesreči izgubila hčerko, François Bausch, minister za mobilnost in javna dela Luksemburg, Geert Van Waeg, predsednik Mednarodne zveze pešcev, Henk Swarttouw, podpredsednik Evropske kolesarske zveze, Karen Vancluysen, generalna sekretarka mreže POLIS, Lina Konstantinopoulou, generalna sekretarka EuroRAP, Robert Torvelainen, Uber, in Yolanda Domenech, Direktorica Pat Apat, članica odbora FEVR in koordinatorka odbora Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč.

V diskusiji na okrogli mizi, ki jo je vodil Matthew Baldwin, so sodelovali Jean Todt, Graziella Jost, Evropski svet za prometno varnost in Nhan TRAN, Svetovna zdravstvena organizacija.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.