Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

20-letnico zbil vlak, je v kritičnem stanju

ryanlerch-train-roadsign

Na železniški progi med Domžalami in Kamnikom je vlak zadel mlado žensko, ki je prečkala tire na nezavarovanem prehodu. 20-letnica je huje poškodovana.

Policisti so bili danes okoli 10.30 obveščeni, da je na železniški progi med Domžalami in Kamnikom vlak trčil v osebo. Policisti so po do zdaj zbranih obvestilih ugotovili, da je 20-letna slovenska državljanka prečkala tire na nezavarovanem prehodu pri železniški postaji Rodica. V tem trenutku je iz smeri Domžal pripeljal vlak in trčil v 20-letnico, ki je bila pri tem huje poškodovana, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v UKC Ljubljana. Je v kritičnem stanju. “Dogodek nima znakov kaznivega dejanja,” so zatrdili s PU Ljubljana in dodali, da bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.