Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V hudi prometni nesreči v okolici Maribora umrl 24-letni voznik

candle-hd-png-candle-png-transparent-image-5001

Na Celovški cesti v Bresternici se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 24-letni voznik. Po zadnjih podatkih se je nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti.

V zgodnjih jutranjih urah, in sicer okoli 1. ure, se je na glavni cesti iz Maribora proti Bresternici pri hidroelektrarni Mariborski otok zgodila huda prometna nesreča. 24-letni voznik, doma iz okolice Maribora, je na kraju nesreče umrl. 

Po podatkih policije je voznik zaradi neprilagojene hitrosti v dolgem nepreglednem desnem ovinku zdrsnil na levo stran cestišča in z levim bočnim delom vozila oplazil stavbo hidroelektrarne. Nato je s sprednjim levim delom vozila trčil v betonsko ograjo, po trčenju pa je vozilo odbilo na desno, kjer se je najprej prevrnilo na desni bok in nekaj časa drselo, nato pa trčilo ob cestni robnik. 

Vozilo se je prevrnilo na streho in obstalo. Voznika so gasilci Gasilske brigade Maribor s tehničnim posegom rešili iz vozila, a je ta zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.