Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Voznik tovornjaka na prehodu za pešce trčil v mladoletnika

car_accident

V Otiškem Vrhu je voznik tovornjaka na prehodu za pešce trčil v mladoletnika, ki je vozišče prečkal z voznikove leve strani. Hudo poškodovanega so ga odpeljali v bolnišnico, glavna cesta Slovenj Gradec–Dravograd je bila zaprta za ves promet več kot dve uri.

Nekaj po 7. uri se je v Otiškem Vrhu v občini Dravograd zgodila prometna nesreča, v kateri je 39-letni voznik tovornega vozila na prehodu za pešce trčil v mladoletnega pešca. Hudo poškodovanega pešca so reševalci odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, je voznik tovornega vozila, državljan Bosne in Hercegovine, vozil proti Dravogradu, ko je na prehodu za pešce v Otiškem Vrhu trčil v pešca, ki je vozišče prečkal z voznikove leve strani.

Zaradi nesreče je bila več kot dve uri zaprta glavna cesta Slovenj Gradec–Dravograd.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.