Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Huda prometna nesreča na gorenjski avtocesti

car_accident

Na gorenjski avtocesti se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila. Po prvih podatkih je bila poškodovana ena oseba, policija zaradi odstranjevanja posledic nesreče pričakuje zastoje.

Na gorenjski avtocesti pri priključku za Brnik so v smeri proti Jesenicam trčila tri vozila, dve tovorni vozili s priklopniki in avtobus s potniki. Eno tovorno vozilo je obstalo prečno na avtocesto, drugo tovorno vozilo in avtobus pa sta prebila varovalno ograjo, ki ločuje avtocesto. V smeri Ljubljane promet mimo kraja nesreče že poteka po dveh pasovih, in sicer po voznem ter odstavnem pasu. Prehitevalni pas ostaja zaprt in je od ostale vozne površine na mestu nesreče fizično ločen tudi z zastirno pregrado.

Avtocesta v smeri Jesenic med Vodicami in Brnikom ostaja zaprta v celoti. Voznike pozivajo k upostevanju prometnih pravil, predvsem na hitrost in varnostno razdaljo. Udeleženci naj pri vožnji mimo kraja  nesreče ne ovirajo prometa in naj se ukvarjajo z vožnjo, so sporočili  s PU Kranj.

Obvoz na relaciji Vodice – Lahovče – Spodnji Brnik in tam nazaj na avtocesto v smeri Jesenic v času zapore je možen tudi za tovorna vozila, so še dodali.

Vir