Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči umrl 59-letni motorist

imageedit_1_9857926909

V Neblem v Goriških Brdih se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 59-letni motorist. Ta je zaradi prevelike hitrosti v ostrem desnem ovinku zapeljal levo in najprej oplazil en avtomobil, nato pa trčil še v za njim vozeči avtomobil.

Okoli 14.20 ure se je v Neblem v Goriških Brdih zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 59-letni motorist. Ta je vozil iz Dobrovega proti Neblem, ko je zaradi prevelike hitrosti v ostrem desnem ovinku zapeljal levo in najprej oplazil en avto, nato pa trčil še v za njim vozeči osebni avtomobil, kar je bilo za 59-letnika usodno, sporočajo s PU Nova Gorica. 

Poškodbam je motorist podlegel na kraju nesreče, v njej pa se je lažje telesno poškodoval tudi voznik italijanskega osebnega avtomobila, ki je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 

Vsi udeleženci v nesreči so bili italijanski državljani. 

Vir

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.