Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Sodnica odločila: Jan Korošec je kriv

hammer-books-law-court-preview

Znana je razsodba v sojenju Janu Korošcu zaradi prometne nesreče na Dunajski cesti v Ljubljani, v kateri sta umrla dva pešca. Tožilka je za Korošca zahtevala devet let zaporne kazni. Jan Korošec je kriv, je razsodila sodnica Špela Koleta. Za zapahe gre za sedem let in osem mesecev. Prav tako se mu prepove vožnja avtomobila. Sodba še ni pravnomočna.

Na okrožnem sodišču v Ljubljani se je danes nadaljevalo sojenje Janu Korošcu zaradi prometne nesreče, v kateri sta umrla dva pešca.

Sodnica je odločila, da bo razsodba znana danes. Tožilstvo in odvetnik obdolženega sta tako imela zaključne besede. 34-letni Jan Korošec na sodišču ni želel govoriti.

‘Jan Korošec je kriv’

Sodnica Špela Koleta je razsodila, da je Jan Korošec kriv. Za zapahe gre za sedem let in osem mesecev. Prav tako se mu prepove vožnja avtomobila. Sodba še ni pravnomočna.

Korošcu očitajo tri kazniva dejanja, in sicer: prometna nesreča iz malomarnosti, pobeg s kraja nesreče in zapustitev ponesrečenca, nevarna vožnja.

Tožilka, ki je za Korošca zahtevala devet let zaporne kazni, je ob tem dejala: ’’To je bila zelo agresivna in nevarna vožnja, ni šlo za navadno nesrečo, četudi obžaluje svoje dejanje, tožilstvo meni, da ga to ne odvezuje odgovornosti, umrla sta pešca, ki nista nikakor prispevala k tej prometni nesreči. Ker gre za zelo nevarnega voznika, je zanj primerna le najvišja zaporna kazen.’’

Odvetnik Jana Korošca Benjamin Peternelj pa je zanj predlagal oprostilno sodbo, ker tožilstvo ni zbralo dovolj dokazov.

Spomnimo

34-letni Jan Korošec je 8. marca, v zgodnjih jutranjih urah, pijan sedel za volan in na Dunajski cesti v Ljubljani zapeljal skozi rdečo luč na semaforju, kjer je trčil v dva pešča. Ne da bi ustavil in jima pomagal je odpeljal naprej in s svojo vožnjo ogrozil še enega voznika. Obtožen je nevarne vožnje in dveh kaznivih dejanj zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Vir