Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V trčenju v Mariboru umrla ena oseba

if_accident_465811

V trčenju, ki se je zgodilo v križišču hitre ceste in Ptujske ceste v Mariboru, je umrla ena oseba, še tri so bile telesno poškodovane. Reševalci so jih odpeljali v UKC Maribor.

Ob 22.48 se je v križišču hitre ceste H2 in Ptujske ceste v Mariboru zgodila prometna nesreča. 68-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po Ptujski cesti, iz smeri Tezna proti Tržaški cesti. Ko je pripeljal do semaforiziranega križišča za uvoz na hitro cesto H2, je iz nasprotne smeri levo zavijal 44-letni voznik nasproti vozečega osebnega avtomobila. Vozili sta trčili. 

Posredovali so gasilci JZ GB Maribor, ki so zavarovali kraj nesreče in s tehničnim posegom iz zvite pločevine rešili štiri osebe, sporoča Uprava za zaščito in reševanje. 

Potnik spredaj desno v osebnem avtomobilu, ki je vozil iz smeri Tržaške ceste, je bil v nesreči tako hudo telesno poškodovan, da je umrl na kraju nesreče, medtem ko so bili voznik tega vozila in še dva potnika na zadnjem sedežu hudo poškodovani in odpeljani v UKC Maribor.

Gasilci so še odklopili akumulatorje na vozilih in z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine.

Vir

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.