Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Na primorki prometna nesreča s smrtnim izidom, več ljudi poškodovanih

if_accident_465811

Na primorski avtocesti med Postojno proti Senožečam se je ob 5.57 zgodila hujša prometna nesreča.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Koper, so po prvih podatkih v nesreči udeleženi dve tovorni vozili, osebni avto in mini bus. Ena oseba je na kraju nesreče umrla, več je poškodovanih.

Policisti okoliščine nesreče in identitete oseb še ugotavljajo. Prve informacije kažejo, da naj bi se prvo tovorno vozilo ustavilo zaradi okvare, zatem pa je prišlo do naleta več vozil. Več podatkov bo znanih, ko bo zaključen ogled kraja nesreče.

Zaradi nesreče je še vedno zaprt vozni pas med Postojno in Razdrtim v smeri proti Kopru. Nastaja kilometer in pol dolg zastoj. Potovalni čas se podaljša za približno 10 minut.

Po informacijah Prometno-informacijskega centra je obvoz za osebna vozila možen po cesti Unec–Postojna–Razdrto.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.