Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Izredni tehnični pregledi: fotografije kritičnih napak vozil z naših cest

509406-200

Policija je posredovala fotografije osebnih, tovornih in priklopnih vozil, ki so jih zasegli v okviru kriminalistične preiskave zaradi suma korupcije pri tehničnih pregledih na območju Ljubljane. Nobeno od 38 pregledanih vozil ni opravilo izrednega tehničnega pregleda, pri večini pa so odkrili kritične napake, kot so okvare na zavorah in krmilnih mehanizmih.

Konec novembra je policija predstavila podrobnosti kriminalistične preiskave zaradi sumov korupcije pri tehničnih pregledih vozil, v kateri je več kot 100 kriminalistov izvedlo več kot 35 hišnih in osebnih preiskav, štiri ljudi pa so priprli.

V preteklem tednu so kriminalisti v navedeni preiskavi zaključili z izvajanjem izrednih tehničnih pregledov zaseženih osebenih, tovornih in priklopnih vozil. Izvajalci tehničnih pregledov so pregledali 19 tovornih vozil, sedem polpriklopnih vozil in 12 osebnih vozil. Nobeno od 38 pregledanih vozil ni opravilo izrednega tehničnega pregleda. 

Pri večini vozil so ugotovili kritične napake na vozilih, z udeležbo v cestnem prometu pa bi prestavljali nevarnost za ostale udeležence v prometu. Še posebej kritična so bila večja tovorna vozila, ki so imela okvare na krmilnih mehanizmih, zavorah in blažilnih sistemih. 

Pri izvajanju tehničnih pregledov je poleg kriminalistov in tehničnih preglednikov sodeloval tudi inšpektor za promet in predstavnik Agencije za varnost prometa. 

Kriminalisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo in bodo po vseh zbranih obvestilih o tem dodatno obveščali pristojno državno tožilstvo.

Spomnimo …

Policija sumi osem tehničnih preglednikov pri enem od ponudnikov pregledov, da so prejemali podkupnino v zameno za to, da potrdijo tehnično brezhibnost vozil, ki to niso. Eden od priprtih je celo specialni povratnik, ki je že izvajal takšna oziroma podobna dejanja.

To so delali tako, da so vozilom potrjevali brezhibnost zgolj na podlagi papirjev oziroma listin in ne na podlagi dejanskega pregleda. Vozil tako denimo sploh niso videli, namesto okvarjenega vozila so na stezo zapeljali drugo, tehnično brezhibno vozilo ali pa so tam, kjer se ne beležijo elektronski podatki, ročno vpisovali lažne podatke, so včeraj pojasnili policisti.

Podkupnine so segale vse do 1200 evrov, odvisne pa so bile od števila pomanjkljivosti in tudi vrste vozila. Če je šlo za tovorno vozilo in je imelo več napak, je bil znesek podkupnine sorazmerno večji.

Na dan so potrdili tudi do 20 tehnično pomanjkljivih vozil na dan, preglednik pa je lahko na mesec zaslužil še vsaj eno svojo plačo. Stranke so pred tem že same izpostavile, da vozilo ni tehnično brezhibno in ima napake, a so se raje, kot bi vozilo popravili, odločili, da podkupijo preglednike.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.