Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pijan v drevo, avto zagorel

alko-voznja

Močno pijan 25-letnik je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in se zaletel v drevo. S sopotnikom, ki je bil prav tako pod vplivom alkohola, sta nepoškodovana zapustila vozilo, ki je takoj potem zagorelo. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,46 miligrama alkohola (3,01 g/kg).

V ponedeljek nekaj po 14.30 so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči pri Pavlovi vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Voznik in 23-letni potnik, oba sta bila pod vplivom alkohola, sta nepoškodovana izstopila, takoj potem pa je vozilo zagorelo, je sporočila predstavnica novomeške policijske uprave Alenka Drenik.

Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,46 miligrama alkohola (3,01 g/kg).

Policisti bodo zoper voznika na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola, neprilagojene hitrosti in ker je na prednjem sedežu prevažal osebo, ki je bila očitno pod vplivom alkohola. Zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo, je dodala Drenikova. 

Vir.