Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Za posledicami prometne nesreče umrl 83-letni kolesar

if_accident_465811

V celjski bolnišnici je za posledicami prometne nesreče umrl 83-letni kolesar. Vanj je v Celju, na križišču Dečkove in Mariborske ceste trčil 48-letni voznik osebnega vozila.

Nesreča se je zgodila v torek, nekaj po deseti uri dopoldne. V Celju, v križišču Dečkove in Mariborske ceste, je 48-letni voznik osebnega avtomobila zavijal desno in trčil v 83-letnega kolesarja, ki je vozil po kolesarski stezi Mariborske ceste. Kolesarja so hudo poškodovanega kolesarja so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico.

Iz bolnišnice so danes sporočili, da je 83-letnik podlegel poškodbam. To je letošnja 27. smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.