Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V trčenju štirih vozil umrl 89-letnik

if_accident_465811

Včeraj okoli 18.38 se je na glavni cesti med Koprom in Dragonjo zunaj naselja Srgaši zgodila huda prometna nesreča. 

Po podatkih policije je 62-letni voznik osebnega vozila vozil iz smeri Kopra proti Dragonji in zunaj naselja Srgaši zapeljal na levi prometni pas ter trčil v osebni avtomobil, s katerim se je nasproti pripeljal 65-letni voznik. Za avtomobilom 65-letnika sta pripeljali še dve vozili in trčili vanj. 

Zaradi hudih poškodb je na kraju prometne nesreče umrl 89-letni potnik. Tri osebe so hudo telesno poškodovane, tri pa lažje. 

Na kraju nesreče so posredovali gasilci GB Koper, Prehospitalna enota Obala in še tri reševalna vozila. Gasilci so s tehničnim posegom iz vozila rešili štiri osebe, pri tem pa pomagali reševalcem in razsvetljevali cestišče. 

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.