Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Črn dan na cestah: v dveh prometnih nesrečah ugasnila tri življenja

if_accident_465811

V Kostrivnici v občini Šentjur sta trčili osebni vozili, pri čemer sta na kraju dogodka umrla 32-letni voznik, ki je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno vozišče, ter njegov 26-letni sopotnik. V nesreči na ljubljanski obvoznici pa je umrl 46-letnik, ki je trčil v tovornjak pred seboj.

V petek nekaj po 22. uri so bili celjski policisti obveščeni, da se je v Kostrivnici na območju Policijske postaje Šentjur zgodila prometna nesreča, v kateri sta dve osebi umrli, ena pa se je hudo poškodovala.

Kot so sporočili s PU Celje, je prometno nesrečo povzročil 32-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil po regionalni cesti iz smeri Planine proti Šentjurju. V dolgem, levem, nepreglednem ovinku je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat pravilno pripeljal 33-letni voznik osebnega vozila. Vozili sta trčili. 32-letni voznik in njegov 26-letni sopotnik sta na kraju nesreče umrla, 33-letni voznik pa se je v trčenju hudo poškodoval. Vsi trije udeleženi so z območja Policijske postaje Šentjur.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo 25 ljudi, lani v enakem obdobju 12, v celem lanskem letu pa 13, so še zapisali na PU Celje.

Na ljubljanski obvoznici umrl 46-letnik, ki je trčil v tovornjak

Ob 14.23 pa se je na hitri cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba.

Kot je zapisano na spletnih straneh Policije, je 46-letni moški vozil osebni avtomobil po ljubljanski obvoznici iz smeri Bežigrada proti Podutiku. Ko je pripeljal do območja Šiške, je zaradi neprilagojene hitrosti s sprednjim delom svojega vozila trčil v zadnji del tovornega vozila, ki je zmanjševalo hitrost zaradi zastoja prometa pred seboj.

40-letni voznik tovornega vozila v nesreči ni bil poškodovan, 46-letni voznik osebnega avtomobila pa je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.