Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Črn dan na cestah: v dveh prometnih nesrečah ugasnila tri življenja

if_accident_465811

V Kostrivnici v občini Šentjur sta trčili osebni vozili, pri čemer sta na kraju dogodka umrla 32-letni voznik, ki je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno vozišče, ter njegov 26-letni sopotnik. V nesreči na ljubljanski obvoznici pa je umrl 46-letnik, ki je trčil v tovornjak pred seboj.

V petek nekaj po 22. uri so bili celjski policisti obveščeni, da se je v Kostrivnici na območju Policijske postaje Šentjur zgodila prometna nesreča, v kateri sta dve osebi umrli, ena pa se je hudo poškodovala.

Kot so sporočili s PU Celje, je prometno nesrečo povzročil 32-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil po regionalni cesti iz smeri Planine proti Šentjurju. V dolgem, levem, nepreglednem ovinku je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat pravilno pripeljal 33-letni voznik osebnega vozila. Vozili sta trčili. 32-letni voznik in njegov 26-letni sopotnik sta na kraju nesreče umrla, 33-letni voznik pa se je v trčenju hudo poškodoval. Vsi trije udeleženi so z območja Policijske postaje Šentjur.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo 25 ljudi, lani v enakem obdobju 12, v celem lanskem letu pa 13, so še zapisali na PU Celje.

Na ljubljanski obvoznici umrl 46-letnik, ki je trčil v tovornjak

Ob 14.23 pa se je na hitri cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba.

Kot je zapisano na spletnih straneh Policije, je 46-letni moški vozil osebni avtomobil po ljubljanski obvoznici iz smeri Bežigrada proti Podutiku. Ko je pripeljal do območja Šiške, je zaradi neprilagojene hitrosti s sprednjim delom svojega vozila trčil v zadnji del tovornega vozila, ki je zmanjševalo hitrost zaradi zastoja prometa pred seboj.

40-letni voznik tovornega vozila v nesreči ni bil poškodovan, 46-letni voznik osebnega avtomobila pa je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

Vir.