Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Za traktor, ki je bil močno poškodovan, kontrolorji lažno potrjevali, da je brezhiben

509406-200

Koprski kriminalisti so konec novembra 2019 končali preiskavo v zvezi z nepravilnostmi pri izvajanju tehničnih pregledov v enem od podjetij za izvajanje tehničnih pregledov na območju Policijske uprave Koper.

S kriminalistično preiskavo so ugotovili, da je bil lastnik vozila traktorja že leta 2013 udeležen v nesreči, v kateri je bil njegov traktor tako močno poškodovan, da ga ni bilo mogoče upravljati, so sporočili s PU Koper.

Lastnik traktorja se je iz neznanih razlogov odločil, da bo za ta traktor podaljševal registracijo, in je zato v letih 2014, 2015, 2016, 2017 in 2018 napeljal posamezne uradne osebe – kontrolorje, ki so izvajali tehnične preglede, da so, čeprav je bil traktor močno poškodovan in ni bil pripeljan na tehnični pregled, vsako leto lažno potrdili, da je tehnično brezhiben. Vsako leto sta to storila dva kontrolorja navedene organizacije, saj se tehnični pregledi izvajajo v paru.

Ob koncu preiskave so kriminalisti na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper pet kontrolorjev tehničnih pregledov zaradi utemeljenega suma storitve petih kaznivih dejanj zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic ter petih kaznivih dejanj ponareditev ali uničenje uradne listine, knjige, spisa ali arhivskega gradiva. Kazensko ovadbo so podali tudi zoper lastnika traktorja, ki je te kontrolorje napeljal k storitvi kaznivih dejanj zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic.

Za zgoraj navedena kazniva dejanja zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic je zagrožena kazen zapora do enega leta, za kazniva dejanja ponareditev ali uničenje uradne listine, knjige, spisa ali arhivskega gradiva pa do treh let zapora.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.