Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Sklepna prireditev Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč letos v Bruslju (VIDEO)

wdor2019 barcelona-vsi

Sklepna prireditev letošnjega Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč je potekala v Bruslju, v Belgiji, in sicer v ponedeljek, 18. novembra. Dogodek je povezoval predsednik Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč FEVR Jeannot Mersch, udeleženim se je v živo prek video sporočila javil posebni odposlanec Združenih narodov za varnost v cestnem prometu Jean Todt, v sklopu prireditve so predvajali tudi video sporočilo EU komisarke mag. Violete Bulc. Svojo zgodbo tragične izgube zaradi prometne nesreče je predstavila tudi Kaja Kobal, mlada ambasadorka Zavoda Varna pot.

S klikom na spodnje fotografije, si lahko ogledate video posnetke s prireditve.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.