Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Nagrajenci natečaja Življenje in zdravje ni rezervni del

video

Ob letošnjem Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč smo Agencija za varnost prometa, Zavod za šolstvo in Zavod Varna pot pripravili natečaj Življenje in zdravje ni rezervni del, h kateremu smo povabili vse učence osnovnih in srednjih šol, da sodelujejo s svojimi literarnimi ali likovnimi izdelki.

Do zaključka natečaja je nosilec natečaja AVP prejel 233 izdelkov iz 47 matičnih oz. podružničnih osnovnih šol ter iz 1 srednje šole. Strokovna komisija v sestavi mag. Marta Novak, Zavod za šolstvo, Mateja Jelovčan, AVP in Tanja Wondra, ZVP, je izmed prejetih del izbirala na podlagi kriterijev sporočilnosti, ustvarjalnosti, ustreznosti temi, izvirnosti in starosti učencev. V ožji izbor se je uvrstilo 32 izdelkov. Te je tričlanska strokovna komisija ponovno pregledala in izbrala 10 najboljših, med temi desetimi pa še 3 najboljša, ki so bila v svojih kategorijah uvrščena najvišje.

Trem nagrajencem je nagrade podelila v.d direktorice AVP mag. Vesna Marinko ob osrednji prireditvi Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč na MOL.

Vsem sodelujočim se najlepše zahvaljujemo, trem nagrajencem pa iskreno čestitamo!

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.