Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pričetek obeležitve Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč v Ljubljani

75462327_2421395131249641_3948435964325527552_o

Tudi letos tradicionalno obeležujemo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč z ozaveščevalnimi vsebinami pred Mestno hišo v Ljubljani, ker bomo prisotni še vse do 16. ure in opozarjali na problematiko na področju varne mobilnosti. Letos smo spomin na 90 umrlih na slovenskih cestah v letošnjem letu obeležili z napisi na kartonaste avtomobilčke.

Ob 17. uri bo v Rdeči dvorani Mestne hiše potekala osrednja obeležitev s kulturnim programom. Udeležence obeležitve bodo med drugim nagovorili: Rudi Medved, minister na Ministrstvu za javno upravo, Zoran Janković, župan MOL in prim. Simona Repar Bornšek, državna sekretarka na Ministrstvo za zdravje. Predstavili bomo novo knjižno zbirko Opus obstoja – Brezkončna zgodba 3 ambasadorke Zavoda Varna pot Brede Marije Kovše.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.