Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Na obeležitvi ob spomeniku žrtev prometih nesreč osrednja govorica mag. Tatjana Bobnar, generalna direktorica Policije

Danes je ob 11. uri potekala obeležitev ob Osrednjem obeležju žrtvam prometnih nesreč na Novih Žalah. Zbrane so nagovorili: Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot, podpredsednik Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč, dr. Marko Marijan Mušič, arhitekt in akademik, SAZU, avtor spomenika, mag. Vesna Marinko, v. d. generalne direktorice, Javna agencija za varnost prometa, mag. Tatjana Bobnar, generalna direktorica Policije – osrednji govor, škof Geza Filo, Evangeličanska Cerkev AV v RS, mag. Nevzet Porić, Islamska skupnost v RS, namestnik muftija, v imenu muftija dr. Nedžada Grabusa in Ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, Slovenska škofovska konferenca.

Venec in simbolno svečko so pred spomenik položili ambasadorji Zavoda Varna pot: Magda in Gregor Golob ter Lili in Roman Mavec. Za glasbeno spremljavo se zahvaljujemo kvartetu Policijskega orkestra ter za podporo in prisotnost članom Zveze ŽŠAM (ZŠAM Ivančna Gorica, ZŠAM Dolomiti in ZŠAM Radeče).

Foto: Robert Balen / Zavod Varna pot

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.