Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Približuje se obeležitev Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč

ZVP WDOR 2019 820 X 360

Tretjo nedeljo v novembru obeležujemo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Letošnji slogan je Življenje ni rezervni del. Tudi tokrat bomo na Zavodu Varna pot, trinajstič zapovrstjo, Dan obeležili s poklonom ob spomeniku žrtvam prometnih nesreč in slovesno prireditvijo v Mestni hiši v Ljubljani.

V četrtek, 14. novembra, bo ob 11. uri potekala obeležitev ob Osrednjem obeležju žrtvam prometnih nesreč na Novih Žalah. Zbrane bodo nagovorili: Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot, podpredsednik Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč, Marko Mušič, arhitekt in akademik, SAZU,avtor spomenika, mag. Vesna Marinko, v. d. generalne direktorice, Javna agencija za varnost prometa, mag. Tatjana Bobnar, generalna direktorica Policije – osrednji govor, škof Geza Filo, Evangeličanska Cerkev AV v RS, mag. Nevzet Porić, Islamska skupnost v RS, namestnik muftija, v imenu muftija dr. Nedžada Grabusa in Ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, Slovenska škofovska konferenca.

Na predvečer Svetovnega dne pa bomo skupaj s podporniki pripravili osrednjo obeležitev. Ta bo potekala v soboto, 16. novembra, ob 17. uri v Rdečidvorani Mestne hiše v Ljubljani. Udeležence obeležitve bodo med drugim nagovorili: Rudi Medved, minister na Ministrstvu za javno upravo, Zoran Janković, župan MOL, prim. Simona Repar Bornšek, državna sekretarka na Ministrstvo za zdravje.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.