Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Za 38-letnega motorista usodna neprilagojena hitrost

motorist

Policisti Policijske uprave (PU) Novo mesto so bili v soboto ob 17.10 obveščeni o prometni nesreči pri kraju Stare Žage, v kateri je bil udeležen motorist.

Po ogledu kraju nesreče so novomeški policisti ugotovili, da je 38-letni motorist iz Brežic vozil po regionalni cesti iz Črnomlja proti Podturnu. Pri kraju Stare Žage je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in trčil v betonski podporni zid in varovalno ograjo. 38-letni možakar je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Kot so pojasnili na PU Novo mesto, okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo po končani preiskavi z ugotovitvami seznanili tudi pristojno tožilstvo.

Na območju celotne novomeške policijske uprave je sicer letos v prometnih nesrečah umrlo osem ljudi (v istem obdobju lani enajst) – dva potnika v osebnem avtomobilu, dva motorista, potnica na motorju, voznik osebnega avtomobila, voznik kmetijskega traktorja in pešec. Vzrok petih prometnih nesreč, v katerih je umrlo šest ljudi, je bila neprilagojena hitrost.

Vir.