Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Za 38-letnega motorista usodna neprilagojena hitrost

motorist

Policisti Policijske uprave (PU) Novo mesto so bili v soboto ob 17.10 obveščeni o prometni nesreči pri kraju Stare Žage, v kateri je bil udeležen motorist.

Po ogledu kraju nesreče so novomeški policisti ugotovili, da je 38-letni motorist iz Brežic vozil po regionalni cesti iz Črnomlja proti Podturnu. Pri kraju Stare Žage je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in trčil v betonski podporni zid in varovalno ograjo. 38-letni možakar je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Kot so pojasnili na PU Novo mesto, okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo po končani preiskavi z ugotovitvami seznanili tudi pristojno tožilstvo.

Na območju celotne novomeške policijske uprave je sicer letos v prometnih nesrečah umrlo osem ljudi (v istem obdobju lani enajst) – dva potnika v osebnem avtomobilu, dva motorista, potnica na motorju, voznik osebnega avtomobila, voznik kmetijskega traktorja in pešec. Vzrok petih prometnih nesreč, v katerih je umrlo šest ljudi, je bila neprilagojena hitrost.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.