Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Na strokovnem posvetu na AVP

avp posvet

Danes smo bili povabljeni na strokovni posvet na temo zakonodaje na področju vožnje pod vplivom alkohola, sekcijskega merjenja hitrosti ter problematike odgovornosti lastnikov vozila.

Srečanja v prostorih Agencije za varnost prometa se je v imenu ZVP udeležila dr. Alenka Sever, članica našega Strokovnega sveta.

Strokovnega posveta so se udeležili še predstavniki Agencije za varnost prometa, Ministrstva za pravosodje, Ministrstva za infrastrukturo, Generalne policijske uprave, Pravne fakultete UM in Zavoda Vozim. Na posvetu je bila predstavljena in obravnavana tematika iz področja kazenskega in prekrškovnega prava, ki zajema vožnjo pod vplivom alkohola, uvedbo sekcijskega merjenja hitrosti ter odgovornost lastnikov vozil.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.