Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Natečaj Življenje in zdravje ni rezervni del

OŠ Škofljica

Ob letošnjem Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč
(WDOR) smo Agencija za varnost prometa, Zavod za šolstvo in Zavod Varna pot pripravili natečaj Življenje in zdravje ni rezervni del, h kateremu vabimo vse učence osnovnih in srednjih šol, da sodelujejo s svojimi literarnimi ali likovnimi izdelki.

Rok za oddajo je 6. november 2019.

Povabilo in dodane informacije.

Slika je z lanskega nagradnega natečaja ob WDOR 2018.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.