Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pod Mangartskim sedlom umrla 33-letna kolesarka iz Rusije

kolo simbolna

Na turistični cesti pod Mangartskim sedlom je v prometni nesreči umrla 33-letna kolesarka iz Rusije, ki je uporabljala varnostno čelado. Izgubila je oblast nad kolesom, trčila v skalno brežino in padla po vozišču.

Nesreča se je zgodila, ko je državljanka Rusije vozila kolo iz smeri Mangartskega sedla proti naselju Strmec kot predzadnja v skupini petih kolesarjev. V času vožnje je uporabljala predpisano homologirano varnostno čelado.

Policisti PU Nova Gorica so  ugotovili,  da je 33-letna kolesarka vozila kot predzadnja v skupini  petih  kolesarjev. Ko  je  po  klancu navzdol pripeljala do desnega  nepreglednega  ovinka, kolesarka hitrosti in načina vožnje ni prilagodila  poteku,  tehničnim in  drugim lastnostim ceste, prednosti ter svojim  vozniškim  sposobnostim,  da  bi lahko  ves  čas  vožnje kolo obvladovala (neprilagojena  hitrost). S  kolesom je po izpeljavi desnega nepreglednega ovinka zapeljala na levo stran vozišča in se nato zaletela v skalno brežino ter  padla  po  vozišču  in  se hudo poškodovala (poškodba glave in vratu). Na kraju nesreče je podlegla telesnim poškodbam.

Poleg  policistov  PP Bovec in PPP Nova Gorica so na kraju posredovali tudi gasilci  PGD  Bovec  in reševalci NMP ZD Tolmin. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo,  ki  bo  opravljena  na  Inštitutu za sodno medicino  v  Ljubljani.  O  tragični  nesreči  tuje kolesarke na Bovškem so policisti  obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega  sodišča  in  okrožno  državno  tožilko v Novi Gorici). V zvezi s prometno  nesrečo  bodo  prometni  policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vir.