Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Podpiramo projekt EDWARD

edvard_logo

Danes se pričenja projekt EDWARD – dan ko na evropskih cestah naj ne bi bilo smrtnih žrtev. Od samega začetka projekta, ki poteka na pobudo TISPOL smo v Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč FEVR veliki podporniki. Enako velja tudi za vse članice, med katerimi je tudi Zavod Varna pot.

“Gre za pobudo, ki se lahko dotakne vsakega izmed nas in za dan, ko se potrudimo, vsak po svojih močeh, da do prometnih nesreč ne bi prišlo. Več kot bo takšnih dni, bližje bo uresničitev Vizije NIČ. Odločitev je v nas samih. Od srca podpiramo tak dan,” je pojasnil predsednik Zavoda Varna pot Robert Štaba.

Danes bomo v okviru izvajanja programov izvedli tudi Rdečo luč za starše, ki ima namen opolnomočiti starše in žrtve za ustrezna ravnanja ob izgubi ali hudi poškodbi otroka v prometni nesreči.

Več o aktivnostih v okviru Edward projekta najdete na straneh Policije.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.