Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Med Tednom mobilnosti z aktivnostmi ponovno v Krškem

Krško-16.9. (10)

Nekaj tisoč mest po EU in svetu sodeluje in podpira aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti 2019 s sloganom Pojdimo peš! Tudi  demonstratorji Zavoda Varna pot smo z različnimi deležniki in ob podpori občine Krško, Ministrstva za zdravje, AVP, Zavoda RS za šolstvo,  tradicionalno, že sedmo leto zapored, na Srednji poklicni in strokovni šoli Krško, izvedli številne aktivnosti. Ob odlični organizaciji  pobudnika in ravnatelja Jožeta  Pavloviča ter podpori direktorice Šolskega centra  Erne Župan Pirkovič  smo nagovorili več kot 850 osnovnošolcev in dijakov z delavnicami 5 x STOP je KUL ter več kot 200 staršev in učiteljev s predavanjem Rdeča luč za starše

Različne vloge, ki jih dnevno opravljamo v prometu od pešca, kolesarja, potnika, voznika spreminjajo nove in sodobne oblike mobilnosti. Ne grede na vlogo, ne glede na obliko prevoza pa ostaja najpomebnejša stalnica varnost in z njo naš skupen cilj Vizija NIČ.

Zaključna misel in razmišljanje nas vseh, ki smo bili povezani v teh dneh je, “Kaj sem sam pripravljen storiti več, za njeno uresničitev. Rešitev je v naših in vaših rokah. Bodimo vzgled.